.st0{fill:#FFFFFF;}

Queen Mary University London 

Nga  admin

Rreth universitetit:

Queen Mary University in London (QMUL) është një universitet publik kërkimor i themeluar në 1887. Ai ndodhet në skajin lindor të Londrës dhe ka një popullsi studentore prej rreth 27,000, duke përfshirë mbi 4,000 studentë ndërkombëtarë nga më shumë se 160 vende. QMUL ofron një gamë të gjerë programesh universitare dhe pasuniversitare në disiplina të shumta, duke përfshirë mjekësinë, stomatologjinë, inxhinierinë, biznesin, drejtësinë, shkencat humane dhe sociale. Universiteti ka një fokus të fortë në projektet kërkimore dhe është anëtar i grupit prestigjioz Russell Group Universities. Ai ka partneritete të shumta me universitete dhe institucione kryesore në mbarë botën, duke përfshirë the University of Paris, National University of Singapore dhe the Chinese University of Hong Kong. Universiteti gjithashtu ka lidhje të ngushta me industrinë dhe ofron një sërë mundësish praktike dhe punësimi për studentët. Për sa i përket kampusit, Queen Mary University in London ka një sërë ndërtesash moderne dhe të pajisura mirë, duke përfshirë objekte kërkimore moderne dhe akomodim studentor. Kampusi ndodhet shumë pranë zonës financiare të Londrës, duke u ofruar studentëve qasje të lehtë në praktikat dhe mundësitë e karrierës. Me kalimin e viteve, universiteti ka fituar çmime dhe vlerësime të shumta, duke përfshirë edhe shpalljen Universiteti i Vitit nga Times Higher Education Supplement në 2007. Universiteti renditet vazhdimisht si një nga universitetet më të mira në MB dhe aktualisht renditet i 110-ti në botë nga QS World University Rankings 2022.

Vendodhja: Londër, Angli

Akomodimi: Universiteti ofron akomodim të garantuar për të gjithë studentët e regjistruar në vitin e parë në programet bachelor dhe master.

Bursa: Ekzistojnë një numër burimesh financimi në dispozicion për studentët universitarë dhe pasuniversitarë. Këto përfshijnë një paketë të konsiderueshme bursash konkurruese të Queen Mary në një sërë fushah si dhe burime të jashtme financimi.

Programet kryesore:

Programet Bachelor:

 • Accounting and Management
 • Aerospace Engineering
 • Business Management
 • Computer Science
 • Economics
 • English
 • History
 • International Relations
 • Law
 • Mathematics
 • Medicine
 • Physics
 • Politics
 • Psychology
 • Programet Master:

 • Aerospace Engineering
 • Artificial Intelligence
 • Business Analytics
 • Comparative Literature
 • Computer Science
 • Development and Global Health
 • Economics
 • Electronic Engineering
 • English Literature
 • Finance and Investment
 • International Business Law
 • International Relations
 • Marketing
 • Public Health
 • Pjesëmarrës të ngjashëm:

  Regjistrohuni për të marrë njoftime në të ardhmen

  >