.st0{fill:#FFFFFF;}

University of Birmingham 

Nga  admin

Rreth Universitetit:

University of Birmingham është themeluar në vitin 1900 dhe është I vendosur në qytetin e dytë më të madh në Mbretërinë e Bashkuar, Birmingham, një vend ideal për të studiuar. Universiteti është pjesë e grupit prestigjioz të universiteteve, Russell Group. University of Birmingham gëzon një reputacion të mirë në fushën e inovacionit dhe kërkimeve shkencore. Universiteti ka një nga komunitetet më të mëdha studentore në Mbretërinë e Bashkuar ku më shumë se 10,000 janë studentë ndërkombëtare nga 150 vende të ndryshme të botës. Ai njihet për diversitetin kulturor që ofron ku studentët kanë mundësi jo vetëm të njihen me njerëz nga e gjithë bota por edhe të përgatit për të ardhmen e tyre. Universiteti është burimi kryesor I shumë punëdhënësve në gjetjen e stafit të tyre (High Fliers Research 2021), duke I dhënë kështu mundësinë studentëve të hedhin hapat e para drejt një karriere të sukseshme në përfundim të studimeve. University of Birmingham renditet në 15 Universitetet më të mira në Mbretërinë e Bashkuar (Times Higher Education World University Rankings 2022), dhe në 100 universitetet më të mira në botë (QS World University Rankings 2022). Universiteti ofron facilitete të jashtëzakonshme, por edhe klube sportive dhe studentore të ndryshme ku studentët mund të marrin pjesë. Qyteti I Birmingham-it është një vend I sigurt për të jetuar por edhe një qytet studentor I përballueshëm financiarisht, I cili ka shumë për të ofruar, një natyrë të jashtëzakonshme si dhe vende historike për të vizituar.

Vendodhja: Birmingham, Mbretëri e Bashkuar

Akomodimi: Studentët e University of Brimingham akomodohen në kampusin e universitetit I cili ofron të gjitha facilitetet e duhura për të bërë jetesën e studentëve sa më të këndshme. Universiteti ka opsione të ndryshme akomodimesh dhe stafi ndihmon studentët të zgjedhin akomodimin që i përshatet interesave të tyre.

Bursa: Universiteti ofron bursa në bazë të meritës.

Programet Kryesore:

Programe Bachelor:

 • BSc (Hons) Accounting and Finance
 • BSc (Hons) Artificial Intelligence and Computer Science
 • BSc (Hons) Biochemistry
 • BSc (Hons) Biological Sciences
 • BSc (Hons) Biomedical Science
 • BSc (Hons) Business Management
 • BSc (Hons) Business Management with Marketing
 • BEng (Hons) Chemical Engineering
 • BSc (Hons) Chemistry
 • BEng (Hons) Civil Engineering
 • BSc (Hons) Computer Science
 • BA (Hons) Criminology
 • BSc (Hons) Economics
 • BSc (Hons) Economics and Politics
 • BEng (Hons) Electrical and Railway Engineering
 • BEng (Hons) Electronic and Electrical Engineering
 • BEng (Hons) Engineering
 • BA (Hons) History and Politics
 • BSc (Hons) Human Biology
 • BSc (Hons) Human Neuroscience
 • BSc (Hons) International Business
 • BA (Hons) International Relations
 • BA (Hons) International Relations with Economics
 • LLB (Hons) Law
 • LLB (Hons) Law with Business Studies
 • BSc (Hons) Mathematical Economics and Statistics
 • BSc (Hons) Mathematics and Computer Science
 • BSc (Hons) Mathematics with Business Management
 • BEng (Hons) Mechanical Engineering
 • BEng (Hons) Mechatronic and Robotic Engineering
 • BSc (Hons) Medical Biochemistry
 • BSc (Hons) Money, Banking and Finance
 • BSc (Hons) Nuclear Science and Materials
 • BSc (Hons) Physics
 • BA (Hons) Politics and International Relations
 • BSc (Hons) Psychology

Programe Master:

 • MEng (Hons) Chemical Engineering
 • MEng (Hons) Civil Engineering
 • MEng (Hons) Electrical and Railway Engineering
 • MEng (Hons) Electronic and Electrical Engineering
 • MEng (Hons) Engineering
 • MEng (Hons) Mechanical Engineering
 • MEng (Hons) Mechanical Engineering (Automotive)
 • MEng (Hons) Mechatronic and Robotic Engineering
 • MEng (Hons) Nuclear Engineering
Pjesëmarrës të ngjashëm:

Regjistrohuni për të marrë njoftime në të ardhmen

>