.st0{fill:#FFFFFF;}

University of Connecticut 

Nga  admin

Rreth universitetit:

University of Connecticut është një institucion publik i arsimit të lartë i vendosur në Storrs, Connecticut, në Shtetet e Bashkuara. I themeluar në 1881, universiteti ka zhvilluar një reputacion të fortë për cilësinë e arsimit të tij dhe kontributin e tij në kërkime të avancuara.Universiteti ka një popullsi të madhe dhe të larmishme studentore, duke ofruar programe të shumta universitare, pasuniversitare dhe doktorature në fusha të ndryshme studimi. Institucioni është i njohur për ofrimin e një mjedisi mbështetës akademik dhe zhvillimin e aftësive praktike të studentëve.

Në nivelin universitar, University of Connecticut ofron një gamë të gjerë programesh të diplomës bachelor në fusha të tilla si shkenca kompjuterike, inxhinieri, biznes, shkencat sociale, shkencat natyrore, shkencat mjedisore, arsimi dhe shkencat shëndetësore. Këto programe kombinojnë leksione akademike, laboratorë dhe praktika për të ofruar një përvojë gjithëpërfshirëse të të mësuarit dhe për të zhvilluar aftësitë e nevojshme për një karrierë.

Universiteti ofron gjithashtu një gamë të larmishme programesh master dhe doktoraturë për studentët që dëshirojnë të specializohen në një fushë specifike studimi. Këto programe ofrojnë mundësi për kërkime të thelluara, projekte shkencore dhe ndërveprim të ngushtë me fakultetin dhe profesionistët në këtë fushë.

Universiteti njihet për kontributin e tij në kërkimin shkencor dhe inovacionin, duke e bërë atë një qendër të rëndësishme për zbulime dhe zhvillime të reja në shumë fusha studimi. Anëtarët e fakultetit të tij respektohen në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar për punën e tyre me cilësi të lartë dhe kontributin në fushat e tyre përkatëse të ekspertizës.

Në përgjithësi, universiteti është i njohur për arsimin e tij të lartë cilësor, programe të ndryshme dhe kontribute në kërkime të avancuara. Me fokusin e tij në shkencë, teknologji dhe inovacion, universiteti ofron një mjedis mbështetës dhe mundësi të shumta për studentët që dëshirojnë të shkëlqejnë në ndjekjet e tyre akademike dhe profesionale.

Vendodhja: Storrs, Connecticut, në Shtetet e Bashkuara

Akomodimi: Universiteti ofron mundësi të rehatshme dhe të përshtatshme akomodimi në kampus për studentët, duke nxitur një mjedis jetese gjithëpërfshirës që rrit përvojën e jetës universitare.

Bursa: Universiteti ofron një sër bursash dhe ndihmash financiara të bazuara në meritë dhe nevojë financiare.

Programet kryesore:

Programet Bachelor:

 • Accounting
 • Biological Sciences
 • Business Administration
 • Chemical Engineering
 • Computer Science and Engineering
 • Digital Media and Design
 • Economics
 • English
 • Environmental Science
 • Finance
 • Mechanical Engineering
 • Molecular and Cell Biology
 • Nursing
 • Psychology
 • Programet Master:

 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master of Science in Accounting (MSA)
 • Master of Science in Biomedical Engineering (MSBME)
 • Master of Science in Computer Science (MSCS)
 • Master of Science in Data Science (MSDS)
 • Master of Fine Arts in Digital Media and Design (MFA)
 • Master of Science in Economics (MSE)
 • Master of Science in Electrical Engineering (MSEE)
 • Master of Science in Environmental Science (MSES)
 • Master of Science in Finance (MSF)
 • Master of Science in Human Resource Management (MSHRM)
 • Master of Science in Nursing (MSN)
 • Master of Public Administration (MPA)
 • Master of Science in Psychology (MSP)
 • Pjesëmarrës të ngjashëm:

  Regjistrohuni për të marrë njoftime në të ardhmen

  >