.st0{fill:#FFFFFF;}

University of Essex 

Nga  admin

Rreth Universitetit:

Universiteti i Essex është themeluar me 1964 dhe në të studiojnë mbi 15 000 studentë nga 140 vende të ndryshme në botë, duke e berë atë universitetin më të kërkuar nga studentët ndërkombëtare në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti ka tre kampuse, Colchester, Southend dhe Lauton të cilat pozicionohen në zonat hisotrike të Essex. Programet që ofron grupohen ne tre fakultete: shkencat humane, shkencat shoqërore, shkenca mjekësore. Specialitetet më të kërkuara janë ato në fushën e marrëdhënieve dhe politikës ndërkombëtare, aktivitetet sociale, shkencat evropiane, gjuhët dhe ligji. Ne fushen e shkencave sociale, Essex renditet nder 10 universitetet me te mira ne Mbreterin e Bashkuar. Universiteti është vlerësuar me çmimin e artë për nivelin e lartë të mësimdhënies nga Teaching Excellence Framework 2017. Gjithashtu ai renditet në 25 universitetet më të mira për nivelin e studimeve kërkimore nga Good University Guide.

Akomodimi: Universiteti ofron akomodimi ne kampus per studentet e vete. Stafi I universitetit ofron support per te gjithe studentet per te gjetur akomodimin e pershtatshem per ta. Dhomat mund te jene individiale ose te perbashketa, ne varesi te kerkesave te studenteve. Ambjentet e akomodimit jane te gjitha te mobiluara, per ti plotesuar te gjitha kushtet studeteve.

Bursat: Universiteti ofron bursa deri ne 3000 GBP. Bursat ofrohen ne varesi te nivelit akademik te studenteve.

Vit Përgatitor (Foundation):

 • Humanities
 • Science and Health
 • Social Sciences

Programe Bachelor:

 • LLB Law
 • BSc Psychology
 • BA Social Work
 • BSc Marketing
 • BSc Computer Games
 • BSc Management and Marketing
 • BA Childhood Studies
 • BA Psychology
 • LLB Law with Human Rights
 • BSc Biomedical Science
 • BSc Computer Science
 • BEng Computers with Electronics
 • BSc Biological Sciences
 • BSc Banking and Finance
 • BSc Mathematics with Physics
 • BEng Electronic Engineering
 • BSc Finance and Mathematics
 • BA Journalism and Politics
 • BA Politics and International Relations
 • BA Journalism and Modern Languages
 • Programe Master:

 • MA Art History and Theory
 • MSc Accounting and Finance
 • MSc Banking and Finance
 • MA Acting
 • MSc Biotechnology
 • MSc Business Analytics
 • MSc Finance and Management
 • MSc Entrepreneurship and Innovation
 • MSc Computational Finance
 • MSc Advanced Computer Science
 • MSc Computer Engineering
 • MA Creative Writing
 • MSc Business Analytics
 • MSc Applied Economics and Data Analysis
 • MSc Computer Engineering
 • MSc Electronic Engineering
 • Pjesëmarrës të ngjashëm:

  Regjistrohuni për të marrë njoftime në të ardhmen

  >