.st0{fill:#FFFFFF;}

University of Victoria 

Nga  admin

Rreth Universitetit:

University of Victoria (UVic) është një universitet kërkimor publik i vendosur në komunat e Oak Bay dhe Saanich, British Columbia, Kanada. Universiteti i ka rrënjët në Kolegjin Victoria, institucioni i parë i studimeve universitare i themeluar në provincën e Kolumbisë Britanike në 1903. Ai u riintegrua si Universiteti i Viktorias në 1963.

UVic ofron një sërë bursash, medaljesh dhe çmimesh të vëna në dispozicion përmes kontributeve nga donatorët si dhe nga buxheti operativ i Universitetit. Këto quhen bursa pranimi. Çmimet REACH njohin arritjet e jashtëzakonshme në Universitetin e Victoria.

Sipas faqes së internetit të universitetit, UVic ka një popullsi studentore prej 22,020 (universitare dhe të diplomuar). Universiteti ka mbi 5,000 punonjës, duke përfshirë 900 anëtarë të fakultetit me kohë të plotë. UVic është një nga universitetet kryesore të Kanadasë me kërkime intensive dhe renditet vazhdimisht si universiteti më i mirë në Amerikën e Veriut për bashkëpunimin ndërkombëtar kërkimor.

Vendodhja: Victoria, Kanada

Akomodimi: Universiteti ofron një larmi opsionesh akomodimi për studentët, duke përfshirë sallat e banimit, dhomat e konvikteve dhe apartamentet e studentëve. Universiteti aktualisht po ndërton banesa të reja studentore që do të ofrojnë strehim në kampus për rreth 600 studentë. Konviktet ofrojnë dhoma ekonomike teke dhe dyshe me qasje në një banjë të përbashkët. Strehimi i studentëve UVic është më shumë se një vend për të jetuar, ai ofron një komunitet mbështetës dhe miq të rinj.

Bursa: University of Victoria ofron një numër bursash, medaljesh dhe çmimesh të vëna në dispozicion përmes kontributeve nga donatorët, si dhe nga buxheti operativ i Universitetit.

Programet Kryesore:

Programet Bachelor:

 • Astronomy
 • Biochemistry
 • Biology
 • Chemistry
 • Chemistry for the Medical Sciences
 • Earth and Ocean Sciences
 • Forest Biology
 • Marine Biology
 • Mathematics
 • Microbiology
 • Neurobiology
 • Physics
 • Programet Master:

 • Anthropology
 • Art History and Visual Studies
 • Biochemistry and Microbiology
 • Biology
 • Biomedical Engineering
 • Business
 • Chemistry
 • Child and Youth Care
 • Civil Engineering
 • Computer Science
 • Curriculum and Instruction
 • Earth and Ocean Sciences
 • Economics
 • Educational Psychology and Leadership Studies
 • Electrical and Computer Engineering
 • English
 • Environmental Studies
 • Exercise Science, Physical and Health Education
 • Pjesëmarrës të ngjashëm:

  Regjistrohuni për të marrë njoftime në të ardhmen

  >