.st0{fill:#FFFFFF;}

Solent University 

Nga  admin

Rreth Universitetit:

Solent University është një universitet publik i vendosur në Southampton, Angli. Ai u themelua në vitin 2004, megjithëse origjina e tij mund të gjurmohet në fillim të shekullit të 20-të. Universiteti ofron një sërë programesh universitare dhe pasuniversitare në fusha të ndryshme, duke përfshirë biznesin, ligjin, median, artin dhe dizajnin, inxhinierinë, studimet detare dhe sportin. Solent University është renditur vazhdimisht lart në rankimet globale dhe kombëtare. Në Complete University Guide 2022, ai u rendit në vendin e 107-të nga 130 institucione në MB (Mbretërinë e Bashkuar). Ai gjithashtu mori një çmim Argjendi në Teaching Excellence Framework, 2017. Universiteti ka krijuar partneritete me organizata dhe institucione të ndryshme, duke përfshirë BBC, Southampton Football Club dhe Royal Yachting Association. Këto partneritete ofrojnë mundësi për studentët që të fitojnë përvojë në botën reale dhe të rrisin mundësitë e punësimit e tyre. Solent University ka një komunitet studentor të larmishëm, me rreth 11,000 studentë nga mbi 100 vende. Universiteti është i përkushtuar të ofrojë një mjedis mësimor mbështetës dhe gjithëpërfshirës për të gjithë studentët. Universiteti ka ambiente moderne, duke përfshirë studio dhe laborator të kohës. Ai ka gjithashtu një kompleks sportiv, një bibliotekë dhe një qendër studentore, e cila ofron një sërë shërbimesh dhe mbështetje për studentët. Në përgjithësi, Solent University është një institucion dinamik dhe inovativ që ofron një gamë të gjerë programesh, ka partneritete të forta me industrinë dhe ofron një mjedis mësimor mbështetës për studentët e tij.

Vendndodhja: Southampton, Angli

Akomodimi: Universiteti ofron akomodim të garantuar në residenca studentore. Stafi i universitetit i ndihmon studentët për të zgjedhur akomodimin i cili i përshtatet nevojave të tyre.

Bursa: Bursat ofrohen në bazë të meritës.

Programet Kryesore:

Programe Bachelor:

 • Architectural Design and Technology
 • Graphic Design
 • Interior Design
 • Photography
 • Accountancy and Finance
 • Business Management
 • Construction Management
 • Cyber Security Management
 • Biomedical Science
 • Computer Systems and Networks Engineering
 • Electronic Engineering
 • Psychology
 • Sociology
 • Animation
 • Computing
 • Software Engineering

Programet Master:

 • Digital Design
 • Project Management
 • Film Production
 • Applied AI and Data Science
 • Computer Engineering
 • Cyber Security Engineering
 • Commercial Law and Professional Legal Practice
 • Psychology
Pjesëmarrës të ngjashëm:

Regjistrohuni për të marrë njoftime në të ardhmen

>